Flyttdags !

Flytta aldrig när det är 31 grader om ni kan unvika detta för det var en pärs som heter duga , i lördags var det dags för gubbens systerdotter att flytta hit till Backa , hon ska hyra lägenhenhet i 1 år . Kl 8,00 var vi och hämtade släpet och då stod termometern på ca 24 grader . Vi bar och bar och kl 10.00 stod vi med första lasset här i Backa , ut med allt och tillbaka för resterande , så kl 12 ungefär var allt klart , då var man så hungrig att man höll på att krevera , men så fort vi ätit ångrade man sig , det smakade inte alls bra då stod termometern på 31 grader. Efter maten åkte svägerskan och svägern med dotter till den gammla lägenheten för resterande städning .För mej blev det ett väldigt låååång dusch och välbehövlig vila. Långt senare den kvällen åt vi sallad , sen såg vi ut som döda sillar allihopa , den natten sov jag såååå gott . Söndagen innebar att ställa i ordningen en del och sätta upp gardingstänger osv. Idag måndag slängdes en del skräp som vi hade , så nu börjar hemmet se ut som det ska och vi har blivt familj igen , vilket är underbart . så nu ska jag njuta igen  i värmen . Hej och Hå och kramizzar från mej .

Trött !

Okej har inte varit så duktigt som jag hade förväntat mej av mig själv , men jag har fuskat , har inte varit ute och power gått som jag sa att jag skulle göra , varför ?? ja ett är att det är för varmt . men ska man verkligen skyllta på det eller ? jag har i alla fall inte orkat  så så var det med det . nya tag nästa vecka . Var på Ikea idag och inhandlade 6 st nya rödvinsglas och hållare  till gardingstängerna . så i morgon ska dom upp och sängen på plats Gud vad skönt . men tyvärr finns det ju en massa man vill ha där så tur var väl det,  att vi snabb gick ut . hi hi .  Så  nu är det bara att få iordning allt igen . och att hitta en gemensam tillvaro. Så snart ska jag lägga mej är helt död i kroppen . Skriver mera imorgon . Hej och Hå och kramizzar från mej .

Värmen har återvänt .

så kom den äntligen värmen , som en raket far den in över oss och som vanligt överraskar oss. På bilens termometer stod det 28 grader idag när jag körde hem . PUH  , men skam den som klagar . Fast lite tänker jag nog klaga för man hinner inte med  i svängarna , förra veckan var det 13 grader nu 28 , hallo var finns logiken i det hela ?? vilket gör att det är grymt varmt att ut och power gå nu.  Klockan  är nu 19:20 och det är 25;6 grader ute . och när f---- ska man orka gå ut och power gå då? Så min tanke blir nog att inte gå ut idag men i morgon måste jag ut vare sej jag vill eller inte . Så här är det börjar man skjuta på saker och ting så får man det inte gjort. Min stackars gubbe mår inte bra . så i morgon verkar det som han ska ta sig till vårdcentralen för en kontroll. Vi får se i morgon hur det är med honom . Sen blir det väl till att hjålpa till att packa ner en del av hans saker . för han ska ju flytta tillbaka igen . och nu ska det ske . Så från och med den 29 juni börjar vårat nya liv tillsammans igen , vilket ska blir spännade och se vad det har att ge. Ska åka till helgen till Ikea för en shopping runda tror jag . och det ska jag berätta sedan vad det blev . ha det gott och njut av solen . Hej och Hå och kramizzar från mej .

4 veckor kvar

Idag var det mycket spark i röva för att ge sej ut i spåret för power gången . Kunde inte somna igår , så vid halv 1 slocknade jag så jag var rätt seg i morse. Dagen blev inte riktigt som jag hade tänk mej , men det fick gå . Idag startade vår första del av semstern på jobbet vilket betyder ännu mera kaos än vanligt, så i morogn ska jag var halv dagen på Infektionsklinken och halv dagen på operation , vette gudarna hur man städar där men det löser sig nog.Idag började jag min ned räkning till semstern. Det ska bli så skönt att slippa gå upp på morgonen, Idag blir det inte så mycket skrivet är rätt tom i huvudet . Så Hej och Hå och kramizzar från mej .

På hemma plan igen .

Så då har man kommit hem och börjat planera för ny vecka igen . Nu är det bara 4 veckor kvar till semestern ,tack och lov . Tittade på nyheterna alldeles nyss och dom lovade varmare väder , vad skönt att få lite värme igen , för hela denna helgen har temeraturen legat på runt 13 -15 grader och det kallar jag inte sommar . Denna veckan blir det promenader på kvällen tror jag för det är alldeles för varmt på eftermiddagen . Denna vecka ska vi hjälpa svägerskan yngsta dotter att flytta. Hon ska ta över Peters lägenhet i ett år , för henne blir det en mindre kostnad i hyra och en kortare väg att åka till sin skola . Hon utbildar sig till undersköterska . Så det ska bli roligt  att ha henne närmare . Så snart  återgår vi till det normala igen efter ett lång år , Peter och jag tycker att man kastar inte bort 19 år tillsammans utan vi ska ta ett nytt tag igen .så får vi hoppas att det funkar .Vi har börjat så smått att se vad vi kan hitta på nu under våran semester . Det finns så mycket i våran närhet som man glömmer av , göteborg består ju inte bara av liseberg och nordstan . Så nu fram över ska jag sitta och surfa runt för att se om man hittar små smultron ställen att åka till . Svågern Anders har lovat att han ska ta ut en rutt för oss nere i småland också. Ska strax sätta mej och titta på mitt favorit program Bons på 3:an  sen blir det till att göra sig färdig för morgondagen . Hej och Hå med Kramizzar från mej .

Dagen efter !

Så har man firat midsommar igen vilket är jätter roligt . jag får redusera åren som vi har haft denna tillställning , vi kom fram till att det är 7 år i år , Vi samlades på eftermiddagen hemma hos Agnetha och Anders vilkert är min svägerska och svåger . I år blev det 17 st personer som kom  så nu börjar huset bli förlitet , vi hade en massa förslag på hur vi ska kunna utvidga detta men det mottog inte med någon glädje av Anders . Som han sa - då får jag ju bygga ut , Men frågan blir hur vi gör om alla barnen kommer till oss . vilka börjar bli stora nu , med deras respektive , jag har en son och dotter  och Agnetha har två sönner  och alla dom andra . ja herre gud det ska vi nog inte tänka på nu ialla fall. Vi brukar göra så att vi alla tar med oss en maträtt . Själv gör jag alltid gubbröra vilket brukar vara uppskattat , så även i år . Helena (svägerska nr 2) gör alltid jordgubbstårta som är ljuvlig , Anders har alltid fram på natta Bullens varmkorv och potais sallad som Ulrika och Annika (svägersker 3 och 4 ) har med sig. Sen är det ju som vanligt Sill , Färskpotatis  Grädfill coh gräslök . Ägg och för dom som inte äter sill Kallskuren skinka..Till detta har vi små tävlingar under kvällen lopp . Vilket avslutas med kubb innan knotten tar en , där spelar vi tjejer mot killar och det är allltid på dödligt allvar , I år slog tjejerna killarna . till allas jubel. Så nu får vi triumfera tills nästa år . Så nu är det bara att ladda inför nästa år . P.S Här var det nyktert hela midsommar afton var chafför , så ikväll ska jag ta mej ett glas vin . hej och Hå kramizzar från mej .

Svärmor och Svärfar

Då var det kväll och resan gick bra mycket regn kom det . vi har huninit med en sväng till A6 i Jönsköping innan vi landade hos svärmor och svärfar. jag skulle ha leggins hade jag tänkt , sagt och gjort styrde jag mina steg till Kappahl där vet jag att det finns , jo då dom hade ,men dom hade även rea en finurlig sak dom har uppfunnit., där hittade jag en kjol som jag har varit på jakt efter , men nu kom ju frågan vilken storlek efter som jag handlar mina kläder med stora storlekar får man ju leta sig till den avdelningen , till slut fann jag den storlek jag behövde ( jag provade innan) , glad i hågen gick jag till kassan och betalde , summan av denna berättelse är ju att Rea är = handla mer än man behöver . Så nu sitter man här och skriver ut till omvärden . Det blev en runda igår också ¨så nu har det blivt 3 runder denna vecka . Så ska jag hålla på nu fram till semestern som börjar den 20 juli , då ska jag mäta mej och då får man reda på om det har get något. Nu ska jag i alla fall unna mej att äta gott denna helg , för belöning måste jag ha annars tycker jag att det är tråkigt det vet jag sedan gammalt. . jag passar även på att önska all en trevlig midsommar för det ska jag ha . Hej och Hå och kramizzar från mej .

Midsommar lunch på jobbet.

Vår midsommar lunch startar igenligen efter jul. vi pantar nämligen flaskor som vi hittar och får in . Så när det ska handlas så hjälps vi åt att panta och i år fick vi 1000 :- så det blev en helt del mat. Allt detta skede igår 17 juni för nu efter denna vecka går en del av oss på semester (inte jag) så därför vill vi avlsuta med detta. vi hade även planerat in att vi skulle ta foto på oss alla , vi har nämligen en tjej som ska sluta hos oss och flytta till Dubah  Så kl 11:00 traskade vi ut till den nyinvigda lekplatsen på vårat jobb , där ställde vi upp snällt för kort.  Klick ,klick så var det klart . därefter gick vi in och satte oss för en delikat lunch. Våran chef som är barnledig var också med vilket är jätte kul . dagen gick så fort så plötsligt var det dag att gå hem , En del hej då blev det för dom som gick på semester , själv har jag sem den 18/6 för då åker vi till småland för eget midsommrfirande som vi trationellt har gjort dom senaste ja vad ska jag säja 10 åren tror jag (har glömt hur mång år det är) . Vi samlas nästen hela släkten kl 13:00 hemma hos en av systrarna , där kommer vi att avnjuta massa mat och dryck , en och annan lek , och det bästa sången . Ni skulle höra vilka skön sjungande kör vi är . ha ha . . mer av dettta blir det på lördag då har man nog vaknat upp igen . Jag önska alla en glad Midsommar . Hej och Hå och Kramizzar från mej .

Livet från en annan sida !

Jippi hittade faktiskt tidningen jag pratade om igår , så det blev en lite prenumeration  4 tidningar a 98 kronor , inte så farligt tycker jag . Varför jag tycker att tidningen  verkar bra var på grund av att tidningen inte bara var renodlad tränings frek utan faktiskt tog upp bra grejer som tex det här med fet , buh det är ett ord som många hoppar högt av , men klart är ju att vi måste faktiskt ha i oss fet , vår hjärna funkar inte annars. (det gör den inte i alla fall  haha) , det finns ju en uppsjö av olika fetter och vad dom gör med våran kropp , sen var det mycket bra recept med mat som alla kunde äta , jag har nämligen en tonårs dotter och dom är konstiga , säj fet till dom så dör dom . vad dom inte fattar är att en hel påse chips är samma , men det smäller man gladligen i sig . Idag åt vi fisk och inte vilken som helst utan Lax med färsk potatis och romsås. Och kan man tänka sig dottern åt lax , inte så konstigt kan en del tycka men här är det en sensation . För tonårs dottrar är ibland som från en annan planet . Man vet inte riktigt var man har dom . Fast ibland undrar jag inte om män kommer från en annan planet , till exempel idag ringer sonen till mej och beklagar sig om att det är lång kö till passexpeditionen , och sa med orden att " vad fan dom stänger kl 7 ska dom kasta ut oss då eller fan " och forstatte " då ska jag be dom dra åt h----- " , vilket jag tyckte att han fick skärpa sig , och sa att så better man sig inte, . Då får man i örat bara mutter sen blir det hej då . Jag blir inte klok på detta . Ja ha idag var det vilo dag för Stavningen men i  morgon är det på det igen . hej och hå . syns i morgon. Kramizzar från mej .

Solen

ja vad ska man säja , äntligen lyser den på himmlen och värmer så gott. Man får bara hoppas att den orkar hålla sig kvar . Varmt var det att gå slingan på 2.8 km som gick på 40 minuter vilket är bra för att vara mej än så länge , så man ska inte klaga. På tal om att klaga , jag har en kollega som är i från Gambia och han anser att alla kvinnor ska ha långbyxor på sig , detta kan som ni förstår leda till en vild röra av åsikter  på jobber . tyvärr brukar det inte leda till så värst mycket , så idag när jag gick in i fikarummet hade jag varit och klätt om i t-shirt och KORT byxor så fick han flipp och ville inte titta på mej för som sagt han anser att man ska ha långa byxor på sig , jag brydde mej inte om detta för jag har en annan åsikt . Så är det snart midsommar och vi åker till Småland för att fira detta med övrig släkt och vänner , detta kommer att ha en del plats här på bloggen framöver . På tal om vikt så hittade vi en tidning som heter  Topp hälsa och var en kanon tidning men jag har inte sett den förrut så nu ska jag ut och surfa och se om jag hittar den . Hej och Hå Kramizzar från mej

Vikten

Okej nu ska man blogga om sej själv och sina tankar om livet. Som man ser så tänker jag skriva idag om min vikt och vad den har ställt till med. För ett par dagar sedan ställde jag mej på vågen på jobbet , det skulle jag aldrig ha gjort ,för jag fick dåndimpen . Inte stannade den på den siffran jag trodde utan skenade iväg till ofattbara siffror, som jag inte kommer att tala om . Vad man gör när man vill dölja att man faktiskt inte får på sej kläder längre är att ha jogginbyxor , vilket är mycket praktiskt oavsett hur man ser ut. Detta har jag , man skäms , man orkar inte ta tag i sitt liv, osv men nu ska mitt nya liv börja har jag bestämt.. Min jakt på Kilorna har börjat. Så idag bar det iväg till Tuve och motionsspåret och det blev en runda på 3 km . Vilket kändes jätte skönt . Så nu har jag bestämt att köra detta Måndag -Onsdag och en dag på helgen viket passar bra eftersom min gubbe tränar samma dagar . Så nu är väskan packa inför morgon dagen . men det är ju inte bara att tro att man kan gå ner i vikt bara för att man rör sig utan man måste även tänka på vad man stoppar i  sig , så en del av dagen har gått åt att surfa runt och hitta bra sidor där man kan få tips och olika råd när det gäller maten. Men den bästa hjälpen får jag faktiskt från en vännina som kan mycket om detta . Så håll nu tummarna att jag lyckas , så syns vi i morgon igen . Kram från mej


RSS 2.0