Jobbet!

Idag hade vi avtackning för en arbetskollega som har jobbat inom städet i 30 år och som nu gått i pension , hon fick så mycket fin av alla och hon var mycket rörd. Tänk att ha jobbat inom ett och samma företag i 30 år , jag skulle nog aldrig klara av det skulle få nojan . Men nu får hon en välbehövlig" semester " . En annan har ju 20 år dit så det är bara att gå upp i morgon och jobba . I morgon börjar vi med nya områden , och jag har fått ett av dom och det ska bli så roligt nu slipper jag springa runt på hela sjukhuset för nu är jag på barnkliniken hela tiden . Ska bland annat städa Barn Akuten och där brukar det ju vara full rulle hela tiden så det blir något att bita i för mej . Jag trivs så bra på barnkliniken så jag är jätte nöjd att få stanna . Har även upptäck att det finns Änglar runt oss , pratade igår med en och hon var skadereglerare på Volvia , hon var så gullig och förstående och hon gjorde mej så glad för hon såg till att behandla mitt ärende snabbare. Så nu kanske det inte tar så lång tid innan man har en bil igen . . så kramizzar från mej .

Nu har det hänt!!!



Så nu är man själv drabbad av bilbränder , för på söndags kvällen hände det , någon eller några roade sig med att sätta eld på 5 st bilar i vårat garage och en av dom var naturligtvis våran men resten av bilägare och motorcykel ägarna fick sin bilar/motorcycklar förstörada av sot och nerfallna lampor eller elkablar .Man blir så matt om dom som tände på förstod vad dom gjort och vilket jobb det nu ligger bakom för oss alla som har blivt drabbade allt ringade till försäkringsbolag , polisen , poseidon och allt ska klaffa och allt ska ner på papper . och alla vi som blir utan bilar i flera veckor. Visst man kan tycka att vi inte ska gny för här har vi ju kollektivtrafiken men var fasten en bilfärd till jobbet med bil tar 15 minuter medans en färd med buss och spårvagn tar en timme , vilket skulle du välja ? Jag väljer bilen helt klart. Detta meningslösa våld som jag faktiskt tycker det är helt åt helvet , VARFÖR har jag stält mig en hel del denna kort tid , som vanligt får man inga svar. Så nu väntar vi bara på att kvarn ska mala ´så vi får ett svar och det tror jag inte vi är ensamma om för vi var många som blev drabbade . Kramizzar från mej .


Yrkesbevis

Ja då jag tillbaka igen efter ett litet uppehåll efter att ha pluggat i 2 veckor. Men vi har haft det jätte bra och roligt så man kan inte klaga . Malin våran lärare var jätte bra och duktig för hon har stått ut med oss i 2 veckor . Så idag blev det prov på allt , tror ni jag var nervös eller ? så in i norden . Men vi sa allihop att vi skulle göra så gott vi kunde och det gjorde vi all vi 6 st blev godkännda och fick yrkesbevis vilket enligt Malin inte hade hänt på väldigt länge så det var jätte skoj .  Kl 13 så samlades vi igen och åt smörgåstårta (göör god) och fick en Röd Ros av Högsta Chefen , vi får tyvärr vänta på våra bevis tills på måndag men sen ska den ramas in och hängas på väggen. Så nu kan man börja löneförhandla igen ha ha .  På måndag är man tillbaka igen i gammla rutiner och härliga arbetskamrater och många glada skratt , så hösten blir nog inte så tråkig utan rätt rolig. Kramizzar från mej till er allihopa där ute. 
 

Hösten är på intåg.

En del bara önskar att det ska bli höst och mörkt på kvällarna och en del som tex jag vill ha kvar ljuset och värmen .Hur gör man då ?? Igentligen finns det väl inget vettig svar på det utan man får ta det som det kommer. Har väl tänk tanken att man ska flytta utomland undet hösten och vintern men det har inte kommit längre än till tanken. Jag brukar säja " om jag inte hade barn skulle jag inte fira jul" och vilken reaktion det brukar bli , hur kan man säja så . Mycket enkelt tycker jag för vi har missat att vi faktiskt kan ge varanndra gåvor hela året och inte vid ett tillfälle och då ska vi bräka varanndra med massor av julklappar . Vem fick mest och vem fick dyrast. Själv klarar jag mej med att få ha mina nära och kära runt mej under en sådan högtid , där man kan sitta och njuta av att bara få äta en god bit mat och   få umgås. Det var jul det men som bäst är att det faktsikt finns ett par månader innan som är helt underbara där träden byter färg och himmlen kan se fantaskisk ut. Och som idag att solen lyser med sin sista värme på oss DÅ tycker jag livet är härligt. Kramizzar från en pluggande tjej .


Plugga

Tjo ho här sitter vi  i skolbänken igen för att få yrkesbevis. Och det är så himmla mycket man ska kunna. Inte trodde man att man var tvungen att kunna allt det för att städa men tji fick man fast en del visste man ju att man var tvungen att kunna . Att kunna en massa om golv ja visst för det är ju huvudsakligen det vi städar det förstår man, sen är det en massa annat skit man ska kunna , I alla fall när kursen är slut ska vi göra prov och för att få sitt yrkesbevis måste man ha 70% rätt av 100% , det är ju så man får noja , Hur i hela världen ska man få in allt i huvudet och det ska ju faktistk stanna där och till den 18 :e då man ska göra provet ???? . Tur att vi har så roligt på kursen och att vi är bara 7 st , det underlättar.  Vår lärare är bra och ger oss möjlighet att kolla om vi hänger med med stenciler på det vi har gjort, sen går vi igenom det och ser hur mycket vi kan. Nästa vecka ska vi på Städmässa mycket passande tycker vi , då kan vi ytterligare förkovra oss då med fackfolk . Och kanske vi kan kaxa till oss ifråga sätta en massa saker . Vi får väl se , nu ska jag ta mitt block och sätta mej och repetera Kramizzar från mej .   

Varför?????

Varför får inte jag vara lycklig???? Är så himmla ledsen idag för igen har man sett till att göra mej illa . Hur svår är det att fatta att man inte ska försöka sno ens man , skaffa en själv vet jag ,men nej då här gör man allt för att sabba ett förhållande . Tyvärr finns det en håll hake , dom är såkallade kompisar enlig han jag delar min möbler med . Så nu står man där och undrar vad i helvet ska man göra ? Detta är inte första gången som denna person försöker förstöra , denna person har även pajat ett annat förhållande så hon har erfarenhet. Han jag bor ihop med har inte samma åsikt som mej när det gäller henne . jag tycker inte att han ger mej respek utan bara gör som han tycker och jag ska bara hålla till godo. vi separerade för ett år sedan också för att jag tyckte att det blev för mycket , sen har vi hela tiden sagt att vi ska försöka igen nu sitter vi här igen , i början var allt bra men efter hand så har allt runnit ut i sanden igen. Står här nu som en åsna mellan två hötappar och vet inte vad jag ska göra. Men jag får väl igen ta en funderare . Så kramizzar från en som är ledsen .


After work

Vi är en stadig trupp som en gång i månaden är ute och äter tillsammans och  vi är arbetskamrater. Vi har som motto att maten ska var billig för att vi ska kunna äta både huvudrätt och efterrät eller förrätt och huvudrätt eller allt . Och jag tycker vi har lyckats jättebra alla gånger , vi har bara en gång som vi var missnöjda  och då blev vi så dåligt bemötta så det var inte sant. Man hade beställt in oliver för tilltugg och i en av skålarna så låg det en spärrbricka till nycklar , vi påpekade detta och till svar fick vi "oj då så det kan gå ", vi blev så paffa att vi inte hade svar på tal , men det var den enda gången som man blev besviken. och dit går vi aldrig mera . Vi kan snart sätta ihop en lista över alla resturangen vi besök som har 1. Bra priser , 2. God mat . 3. Bra servic. för övrigt har vi ju jätte kul. Så ta vara på dom stunder ni har tillsammns och gör saker tillsammans så hörs vi igen . Kramizzar. från  mej

RSS 2.0