Aeromuseet.



Hit till Aeromuseet hittade vi en dag till . Här fanns stora plan och små plan och mycket att se på . Vi lekte lite också för naturligtvis måsste man ju skämta om saker och ting som ni ser . Gubben var uppe i ett av planen för en koll . Om man tycker om gammla flygplan och militär plan är detta värt ett besök både för stor och små . Vi hade det roligt  som ni ser och för 75 kr / vuxen var det värt .

Utflykter med släkten.



Har under ett par dagar haft gubbens syster och kompis här upp i gbg , och vi bestämde oss för att se Havets Hus som ligger i Lyseskil , så dit begav vi oss . Under vår vistelse där pågick även Womens race , båttävling . så det var en hel del folk . tyvärr blev det inga bilder från havets Hus . Efter att ha gått där i en timme var vi rätt hungriga och hade fått tips att äta på pråmen. Tyvärr blev inte servicen den bästa men maten gud vad gott , gubben och jag åt en soppa vid namn Sjöbodsoppa med skaldjur och fisk och en klick aioli på , det var himmelriket , mätta och glada gick vi vidare och hade turen att Ostindiefararen låg vid kajen så där blev det en tur för att se denna fantastisbåt .Det blev även en lliten tur inne i centrum och där fick jag sitta en liten stund för att vila benen. under förkvällen bar det hemåt igen till gbg och en lyckad dag.


Hund

Jag är förälskad , har hittar min ras som jag en gång framåt ska köpa . Rasen heter  Eurasier och är en hårlig ras ,  www.eurasier.klubben.se  gå gärna in och kolla . Men det finns även en ras jag gärna skulle vilja ha och det är långhårig svart schäfer. men tyvärr är den rätt sällsynt här i sverige . Men en sak är säker tyvärr har vi många hundar som lider i det tysta , man kan inte skaffa sig en hund och inte ta vara på den , hundar kräver tillsyn- motion- rätt foder - stimulans- ja det är ju ett djur vi har med att göra . ja även vetrinärvård . Det borde finnas körkort även för hund tycker jag för en del människor ska inte ha hund . Ta vara på er så hörs vi snart  . kramizzar.

Cafe




Vårat härliga cafe som vi har i vårat område . Här kan man äta frukost och vilken frukost sen rena hotellfrukosten för bara 30kr , hit kan man gå och köpa baguetter för en mycket billig peng och som ni ser så har dom olika röror att erbjuda . En kaffe för 10 kr de ni var hittar man det tro. Och vill man inte äta kan man njuta av en stunds tv eller så kan man snacka med den lokala befolkningen.Hit kommer allt från byggjobbare till fin folket och alla är välkommna . En liten anekdot . en gång så kom det en hel busslast av turister från norge allt var naturligvis planerat men viss en var det en rolig grej . kramizzar från mej och njut av sommaren fast det regnar


Vänner

Vänner är sådan som står upp för en och finns där man behöver dom , men även ska man själv vara en vän och finnas till för . En sak jag har lärt mej under dessa år är att hålla mej ifån energitjuvar , och jag tror nog att jag har lyckats med det. men svårt har jag för människor som har en förmåga att reta upp en, och naturligtvis finns dom i min närhet . jag umgås inte med dom men dom finns där , till vilken nytta . Har sagt till mej själv och har även vänner som säger detta till mej att se igenom dessa personer , att tänka att dom inte finns där . Har inte lyckats helt med detta utan kan bli heligt förbannad ibland. SÅ nu jobbar jag ännu mera på detta att se igenom personer , så får vi hoppas att jag lyckas. En glad nyhet till er all som förjer min kamp mot kilorna så har jag förlorat 4 kg sen jag startade och hur gjorde jag jo , åt mindre och rörde mej hm ett klassisgt recept . så nu kanske jag går till steg nr 2 att fortsätta gå ner i vikt , kan blir lite tufft med tanke på att man har semester men man kan ju njuta lite då och då . så till arbetsstarten den 17 augusti blir det ny info om nergången av vikten . SÅ kramizzar från mej .


Semester

Äntligen kom denna dag då man har semester. 4 veckor blir det tillsammans med gubben . Vi har sagt att vi ska göra dagsutflykter . Ett är havets Hus det har vi pratat om sedan 2 år tillbaka . Havet Hus ligger i Lyseskil . Sen ska vi åka en tur som heter Hisingen Runt och det tar oss runt Hisingen och dess historia  som jag tycker är riktigt roligt att veta . här har man ju bott sedan ett par år tillbaka. Sedan ska vi en tur ner till småland och så , där är vi idag  ialla fall . sen finns det säker hur mycket som helst att göra. Har en sida som är mycketanvändningsbara och den heter www.vastsverige.se den kan man hitta mycket på och den gäller hela västragötaland..Klart är det att det ska blir skönt att slippa gå upp . så nu ska jag njuta och bara ta hand om mej själv. kramizzar från mej . 

Husvagns Semester


                                                                                    



Denna skapelse har min vän köpt i dagarna , hon är en riktig campingälskare. Med denna vagn av typ Cabby ska nu hon dra upp till Örebro med , hon och grannen och alla barnen . Vi var själv för ett par årsedan med och körde husvagn och då ner till Öland , Husvagnen lånade vi av farmor och farfar. Så visst känner man att det skulle vara roligt att göra om det men då får jag nog inte med mig gubben . Husvagnsägare är lite knepiga men roliga , dom drar runt på ett hus hela semestern upp och ner med förtält ut och in med bord , stolar ja vet i gudarna vad dom släpar med sig . Och det ska kallas semester, nej själv vill jag nog ha en sommarstuga , har kollat runt lite och kan väl säja att jag har hittat ett par pärlor . så nästa steg blir att se vad min man säjer . Så ut och njut så hörs vi igen hej och hå från mej .

Test

Idag testar vi bilder.....

Röd vin

Tycker jag om fast det har jag inte alltid gjort på grund av huvudvärk. Men jag tog mig mod att gå till systembolaget i nordstan och frågade helt enkelt , hur gör man ? och den stackars killen så ut som ett levande frågetecken . men han repade mod och berättade för mej vilka viner man kunde börja med och i mina öron var det en hel vetenskap , men vad jag lärde mej var att tunn skaliga druvor var bra att börja med , för tydligen är det skalet som gör att man får ont i huvudet. i det sitter ett ämne som framkallar huvudevärk. ha tänkte jag var det så enkelt , mer fick jag veta att man ska titta på strävheten i vinet ju mindre sträv het besto bättre för mej . Så nu har jag lus läst hela systembolgates katalog och hittat en par stycken viner som funkar . Och för mej öppnades en helt ny värld. Så ny är det rött om gäller. Det bästa av allt är att man vaknar utan huvudvärk och det är det bästa. Så hej och hoj från mej.

Söndags middag .

Var tog den vägen ???? . Själv saknar jag den men hur ska man återinföra den ?? eller har vi så mycket runt om kring oss att vi glömer bort dom gammla traditonerna. Själv är jag uppvuxen med söndags steken , såsen. potatisen  och alla grönsakerna. och inte att förglömma vinbärsgelen. Då samlades vi i familjen  för att avnjuta detta och för att kanske förbereda sig inför en ny vecka, eller varför gjorde man det ?? själv kommer jag faktiskt inte ihåg varför. Kommer ihåg när vi var nere i Simrishamn hos min faster på sommaren då var det obligatoriskt med söndags middag , till mej och min fars förtvivland och faster hade ett stort middagsbord som var dukat med vitt linne duk och vita linne sevietter  och stora kandelabrar ( stora ljusstakar) , hon visste så väl att pappa och jag hade svårt med GRÖNA ÄRTOR så hon satte oss brevid sig för att kolla att vi åt dessa vidriga saker . Och man fick inte ta en lite sked nä då utan en stor en , sen satt man där och pinades för man fick inte gå från bordet förrän allt var uppätit. men vi lyckades lura henne ett par gånger .haha . då skulle ni sett hennes min . så tvinga inte vuxna eller barn att ät saker dom inte tykcer om för det straffar sig i längden . hej och Hå från mej.

Självplock

Ja sådan tur har vi det här på Hisingen . Bärby Självplock stod det på dagens agenda. Ingen sol men moln så man trodde att nu fick vi lite svalka men ack vad man bedrog sig . Men plocka jordgubbar skulle vi ialla fall . Så jag och tjej kompisen drog ut till Bärby och det blev många jordgubbar , själv plockade jag 8 liter som nu ligger i frysen för avnjutning under dom mörka månaderna . och ca många i magen men det var det värt. Så nu har man funderingar på att kanske lägga in gurka precis som pappa gjorde när man var liten , minns det som i går . doften , smaken , ja allt. Min Pappa var duktig på detta det blev en hel del syltning och saftning, så vi hade hela året . Äppelmos var en av hans specialliter , man kunde äta den i mängder . Och genast minns man söndags steken vilket man idag inte har kvar. Ett fint sätt att samla hela familjen på . Mångs sådana var man på som liten .  Sen får man inte glömma vinbärsgelen . Men jag får nog börja med det man kan tror jag. Så ut i skog och mark och hej och Hå från mej .

Backamo

I lördags drog jag och före detta arbetskollegan till Backamo Hantverskmässa i Ljungskile. Detta var 2:a året vi åkte ,fast detta året var nog i varmaste laget . Vi åkte kl 9 och 45 minuter senare var vi där , gud så mycket det fanns som vanligt ,man skulle behöva en mycket stor plånbok ,men det fick bli 2 st kylskåpsmagneter med ordspråk för min del , en kompis till oss är glasblåsare och stod uppställd där ,han företag heter Wentzelholms glasbruk och hans hytta ligger i Vimmerby när Astrid Linggrens värld. Så har ni vägarna förbi där så till in . Det finns mycket fint. Nu är det snart ny vecka igen men glädjande nog är det bara 10 arbetsdagar kvar , sen får man vila . fast som vanligt är det då man har som mest att göra . Fast i år blir det nog mycket hemmaplan så får släkten komma hit i stället.,.. Så nu vet ni vad man gjorde i lördags . Lite senare ska jag redovisa söndagen för er men nu är det middag som gäller så hej och Hå från mej .

Fröding.

Ja så hette han våran dvärjpapegoja , Fröding fast vi kallade han för pipsen , Vi fick honom av fd svåger som är uppfödare av papegojor. Han var en pärla , en riktig buse vill jag säja . Gubben var favoriten här hemma . hos honom satt han på axeln och friserade hans mustach , sen hoppade han ner på bordet och spelade boll med sig själv. Sen kunde han dra en repa genom vardagsummet för att nöjt landa i sin bur . Så levde han i ca 10 år hos oss . Igår var vi tvungna att ta bort honom , man vet inte riktigt var det var som hände men man trodde att han fick en hjärnblödning. Tyvärr är det medaljens baksida när man har husdjur , för dom ska dö en vacker dag . Ett tack vill jag rikta till Blå stjärnans djurklinik som tog hand om både mej och min vän på ett mycket fint sätt. Han kommer alltid att finnas där. En liten rolig historia angående namnet han fick ,han hette ju Fröding , gubben sa han äter frö och är ding där av namnet Fröding. Så roligt kan man ha . Nu ska jag försöka att gå och lägga mej . Så hej och hå från mej.

RSS 2.0